Rusland og Frankrig deler i tæt topduel ved EM

De to tophold i Danmarks mellemrundegruppe ved EM i kvindehåndbold, Frankrig og Rusland, leverede en god og spændende kamp, der endte uden vinder.

En sen russisk scoring sørgede for resultatet 28-28 og et point til hver.

Og hvad skal danskerne så tænke om det? Det eneste, der er sikkert nu, er, at Danmark ikke kan tillade sig at tabe til Sverige fredag aften, hvis drømmen om en semifinale skal holdes i live.

Det var som ventet to meget jævnbyrdige hold, der bød hinanden op fra start, men midtvejs i første halvleg begyndte Ruslands forsvar og målvogter at tage en smule fra. Hvilket ikke kan siges om Frankrigs ditto.

Foran 8-7 scorede russerne fire gange på stribe, og der var store huller i det offensive franske forsvar, som voldte Danmark så stort besvær tirsdag.

Fra samtlige positioner kom russerne til gode afslutninger. Og så hører det med til historien, at de franske målvogtere, modsat i kampen mod Danmark, ikke fik fat i noget som helst.

I kampens første små 18 minutter stod Amandine Leynaud med en redningsprocent på blot 13 og blev flået ud til fordel for den netop trupindskiftede Laura Glauser.

Hun fik ikke fat i meget mere, men heldigvis for Frankrig havde europamestrene heller ikke selv problemer med at lave mål.

19-16 i russisk favør var stillingen ved pausen, efter at den russiske keeper Victoriya Kalinina i de sidste sekunder før pausen sendte bolden i et tomt fransk mål.

Franskmændene lå hele tiden et par mål efter russerne, men Leynaud i målet begyndte at præstere lidt redninger efter pausen.

Det gav franskmændene den medvind, som betød, at de små 14 minutter inde i anden halvleg kunne udligne til 23-23 på en kontra.

Da den russiske scoringspause rundede syv minutter, kunne højrefløj Laura Flippes på en kontra bringe Frankrig i front med 24-23. Men i landingen blev hun skadet og måtte hulkende bæres fra banen. Hendes EM er formentlig ovre.

Skaden og den lille pause derefter så ud til at skabe lidt ro på et presset russisk hold. Der kom lidt stabilitet igen på holdet, og det blev en helt tæt kamp derfra.

Med under to minutter igen bragte klassebacken Orlane Kanor med sin fjerde scoring Frankrig på 27-26, og franskmændene kom også på 28-27.

Men ti sekunder før tid gik russernes Olga Fomina fra fløjen og sørgede for pointdelingen.

/ritzau/