Udskældt dommer afviser racisme: Jeg blev misforstået

Fjerdedommeren Sebastian Coltescu, der beskyldes for racisme i tirsdagens Champions League-kamp mellem Paris Saint-Germain og Istanbul Basaksehir, mener, at der er tale om en misforståelse.

– Jeg beklager misforståelsen. Min intention var aldrig racisme. I sådan et miljø kan mennesker nogle gange ikke udtrykke deres følelser korrekt, og det kan misforstås.

– Jeg undskylder på vegne af Uefa og Champions League. Jeg håber, I forstår, skriver dommeren på Twitter.

Han har også lagt et billede op af sig selv, hvor han ser brødebetynget ud, og han skriver også #notoracism. Ordlyden i hashtagget kan oversættes til nej til racisme.

Spillerne fra begge hold forlod banen efter en længere diskussion med kampens dommer.

Det skete, efter en episode hvor Istanbul-assistenttræneren Pierre Webó, der kommer fra Cameroun, blev udvist på sidelinjen, og kampens fjerdedommer angiveligt ytrede en racistisk bemærkning.

På tv kunne Sebastian Coltescu i en ordveksling høres sige om Webó: “Den sorte derovre. Gå hen og identificer ham”.

Det har den tyrkiske klub reageret på.

– Vores assistenttræner Pierre Webó er blevet udvist med en racistisk bemærkning af kampens fjerdedommer, skrev Istanbul Basaksehir på Twitter.

Dommeren Danny Makkelie fra Holland skal styre de 76 minutter af kampen, som mangler at blive spillet, sammen med kolleger fra Holland og Polen.

Kampen sættes i gang onsdag klokken 18.55.

/ritzau/