Holger Rune uddeler æg på vej mod ny finaletriumf

Den 17-årige danske tennisspiller Holger Rune fortsætter sin rejse op af verdensranglisten.

Søndag strøg han til helt til tops i ITF-turneringen i tyrkiske Antalya med en suveræn finalesejr.

Rune førte med cifrene 6-0, 4-0 mod den 19-årige østriger Filip Misolic – nummer 1276 på verdensranglisten – som valgte at opgive efter de ti spillede partier.

Inden turneringen lå Holger Rune nummer 508 i verden, men med turneringssejren kan han se frem til at hoppe et godt stykke ind i top-500, når han krediteres pointene fra Antalya.

Rune startede året som nummer 1019 og havde ambitioner om at bryde grænsen til top-500 allerede i foråret, men den lange coronapause på omkring fem måneder kom i vejen.

Siden turneringerne blev genoptaget i august, har Rune vist glimrende form, og han har avanceret mere end 300 pladser siden.

Han har vundet ITF-turneringer – det tredjehøjeste niveau – i schweiziske Klosters, spanske Valldoreix og nu også i Tyrkiet.

Der var aldrig tvivl om udfaldet i søndagens finale, der blev spillet på en solbeskinnet grusbane.

Der var klasseforskel i duellerne, og Rune gik koncentreret til opgaven. Omkring 20 minutter var spillet, da Rune havde taget første sæt med 6-0.

Det fik dog ikke danskeren til at slække på fokus. Han bragte sig i andet sæt foran med 4-0, og så havde Filip Misolic fået nok.

Østrigeren valgte at opgive og pegede på sin ene fod med henvisning til en skade.

Turneringen havde en samlet præmiesum på 15.000 dollar.

/ritzau/