Danmark udnytter tom Boxen og finder små marginaler

Det er noget af en bet for de danske håndboldkvinder, at coronapandemien har frataget holdet mulighed for at blive bakket op af 10-12.000 danske fans på lægterne i Jyske Bank Boxen.

Men der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Heller ikke en stemningsforladt kulisse ved et EM.

Landstræner Jesper Jensen og spillerne har grundet coronakrisen ikke haft meget tid sammen, siden han i starten af marts blev ansat som ny landstræner.

Det har gjort det svært at få alle aftaler helt på plads, men den lydsvage kulisse ved EM kan kompensere lidt for det.

– Det giver mange muligheder, i forhold til at vi ikke kender hinanden så godt endnu som hold. Jeg kan kommunikere meget mere, lyder det fra Jesper Jensen.

– Havde der været 10-12.000 mennesker i Boxen, så havde jeg jo fuldstændig skullet overlade det til spillerne. Vi er relativt langt, men det giver mig nogle muligheder for at kommunikere, så den fordel tager vi selvfølgelig med.

Både han og spillerne havde gerne undværet stilheden for at kunne ride på lydbølgen af en fyldt hal med rød-hvide farver på tribunerne.

Men at have trænerens stemme med helt ind på banen er godt for danskerne, mener bagspilleren Kristina Jørgensen.

– Han kan for eksempel råbe noget med, hvor mange sekunder der er tilbage af et overtal, hvem der skal løbe ud og ind, eller om det var den ene eller den anden treer i forsvaret, som skal støde frem.

– Det er han god til at råbe ind til os, så vi har en tryghed i det, siger hun.

I kampen mod Slovenien var der helt konkrete eksempler på effekten af det.

– Der var to overtalssituationer med Mia Rej og Kristina Jørgenen med henholdsvis seks og ti sekunder tilbage, hvor vi fik sat nogle ret skarpe overtal op, og det gav lige to gratis mål, forklarer landstræneren.

– Der kunne jeg stå og guide dem lidt med tiden. Så det giver lidt muligheder.

Søndag kan det dog være, at han må agere en smule anderledes. På Montenegros trænerbænk sidder nemlig danskerne Kim Rasmussen og Niels Agesen, der altså forstår alt, hvad der bliver råbt fra dansk side.

Stregspiller Kathrine Heindahl mener dog godt, at Danmark kan komme uden om den udfordring.

– Vi kører oftest med en forsvars-angrebs-udskiftning. Det vil sige, at Line Haugsted kan komme ind med en besked til forsvaret, og Mia Rej kan komme ind med noget til angrebet, siger Heindahl.

– Og så kan det også være svært med sprogbarrierer for de danske trænere, når de skal råbe ind til de montenegrinske spillere. Det skal gå hurtigt, så jeg tror ikke, det bliver en hæmsko.

Danmark møder Montenegro søndag klokken 20.30.

/ritzau/