Rustne franskmænd straffer Montenegros udvisninger

De forsvarende europamestre fra Frankrig fik en noget vaklende indledning på EM i kvindehåndbold, men formåede alligevel at slå Montenegro, der brugte meget tid i undertal, med 24-23.

Dermed sætter Frankrig de to første point ind på kontoen i gruppe A, hvor Danmark senere fredag møder Slovenien i den anden kamp.

Det er bestemt ikke en kamp, som får en fremtrædende plads i EM-historien. Fra start var det især Frankrig, som slet ikke fandt melodien offensivt.

Efter 20 minutters spil havde franskmændene kun formået at score fire mål, mens Kim Rasmussen på Montenegros bænk kunne se sit hold gå i front med 9-4.

Spillet bar i det hele taget præg af, at holdene tydeligvis ikke har spillet meget sammen på det seneste under coronapandemien.

Angrebsåbningerne var uskarpe, og de franske skytter havde store problemer med at sende farlige afslutninger afsted.

To montenegrinske udvisninger kort efter hinanden gav Frankrig en vej tilbage i kampen, mens Amandine Leynaud i målet tog godt fra.

Det var især mængden af udvisninger, som gjorde det svært for Montenegro. Seks gange måtte en montenegriner køle af på bænken i to minutter, mens Frankrig kun fik en enkelt udvisning undervejs.

Montenegro præsterede kun tre scoringer i halvlegens sidste ti minutter, men en hammer fra Jelena Despotovic 11 sekunder før pausefløjt sikrede trods alt en føring på 12-11.

Analytikerne fra den danske EM-delegation kan ikke have meget skræmmende materiale med i videorummet til Jesper Jensen, når han skal studere de to næste modstandere nærmere.

Ganske vist leverede begge udmærket forsvarsspil, men angrebsmæssigt var der ikke meget, som kan give bange anelser for et normalt stærkt dansk forsvar.

Med 14 minutter tilbage af kampen udlignede europamestrene til 18-18, og det forblev tæt hele vejen, da ingen af holdene formåede at finde nogen rytme for alvor.

Med godt fem minutter igen kunne Frankrig i overtal være gået i front med 23-20, men Grace Zaadi Deuna brændte på et tomt mål.

I stedet reducerede Montenegro til 21-22 og holdt det helt tæt, men franskmændene formåede at køre sejren hjem.

I Kolding blev der spillet en enkelt kamp i gruppe C, og her vandt Kroatien højst overraskende med 24-22 over favoritterne fra Ungarn.

Gruppens anden kamp mellem Holland og Serbien blev udskudt fra fredag til lørdag efter coronasmitte i den serbiske trup.

/ritzau/