Landstræner Solbakken håber at ramle ind i Danmark

Norges nye fodboldlandstræner, Ståle Solbakken, håber at møde sit andet hjemland, Danmark, i jagt på billet til VM i 2022.

Solbakken starter officielt som landstræner på mandag, samme dag som der trækkes lod til VM-kvalifikationen. Her er Danmark i første seedningslag, mens Norge er i tredje.

– Jeg kunne godt tænke mig at møde Danmark. Det ville være en sjov kamp. De har et af de bedste landshold i lang tid.

– Det ville være en fin udfordring, som jeg ikke ville have noget imod, siger Solbakken ifølge NTB på et pressemøde.

Selv om han altså nu får status af norsk landstræner, bliver han boende i Danmark, hvor han har tilbragt en stor del af sin trænerkarriere.

I oktober blev han fyret i FC København, og det har Norges Fodboldforbund udnyttet til at sikre sig den 52-årige som ny landstræner.

– Vi har tidligere haft dialoger, men det har af forskellige grunde ikke helt kunnet lade sig gøre. Jeg er supermotiveret, superglad og ser frem til at kaste mig ud i det, siger Ståle Solbakken.

Han får ansvaret for at føre talentfulde spillere som Dortmunds Erling Haaland og Real Madrids Martin Ødegaard til succes med nationalmandskabet.

Norge har ikke kvalificeret sig til en slutrunde i de seneste 20 år, men Solbakken fastslår, at han overtager en “spændende spillergruppe”.

– Jeg har set alle landskampene, og jeg synes, de har gjort det godt. Der er mange fremskridt at bygge videre på.

– Jeg må gå i dybden, se kampene igen og lære spillerne bedre at kende. Når jeg har gjort det, er det lettere at svare på, hvad de store udfordringer bliver, siger Ståle Solbakken.

Med hans ansættelse har fodboldforbundet samtidig fyret forgængeren, Lars Lagerbäck.

Den svenske trænerveteran nåede fire år i jobbet, men lykkedes altså ikke med missionen om at føre holdet til den slutrundedeltagelse, som nordmændene higer efter.

Senest blev Norge slået 2-1 af Serbien i playoffsemifinalen til EM.

/ritzau/