Schumacher junior bliver Formel 1-kører hos Haas

Formel 1-teamet Haas henter tyske Mick Schumacher ind som ny kører til den kommende sæson.

Det oplyser holdet i en pressemeddelelse.

Det amerikanske team tager efter denne sæson afsked med både Kevin Magnussen og Romain Grosjean. Men nu er afløserne på plads.

Mandag præsenterede holdet den 21-årige russer Nikita Mazepin, og nu følger den jævnaldrende Mick Schumacher efter.

Tyskeren har generne i orden, eftersom han er søn af et af sportens allerstørste navne, den syvfoldige Formel 1-mester Michael Schumacher. Mick Schumacher har underskrevet en flerårig kontrakt med sit nye hold.

– Jeg er meget glad for at kunne bekræfte Mick Schumacher blandt vores hold af kørere i næste sæson, og jeg ser frem til at byde ham velkommen til teamet, siger teamchef Günther Steiner.

Mick Schumacher kører i øjeblikket i Formel 2-serien, hvor han før sæsonens to sidste grandprixer ligger i spidsen af den samlede stilling.

– Formel 2-mesterskabet har længe været en platform, hvor talenter kunne vise deres evner, og dette års felt har utvivlsomt været et af de bedste i de senere sæsoner.

– Jeg mener helt klart, at han med sine præstationer har fortjent chancen for at rykke op til Formel 1, siger Steiner om det nyeste Haas-håb.

Mick Schumacher blev i 2019 optaget i Ferraris talentakademi og har siden kørt for Prema Racing i Formel 2.

I sidste sæson sluttede han på en samlet 12.-plads, men han har taget et stort skridt frem i år. I 20 Formel 2-løb er han 10 gange sluttet på podiet, mens det er blevet til to sejre.

/ritzau/