Arrangører må aflyse stort hesteshow i Herning

Hesteentusiaster må næste år se langt efter det store event Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter i Herning.

Arrangementet, der skulle have været afholdt til marts, er aflyst som en konsekvens af coronapandemien. Det meddeler arrangøren, Dansk Varmblod, i en pressemeddelelse. Også messen Hest & Rytter må stryges fra kalenderen.

Tilsammen kalder de to events sig for “Nordens største hestesportsarrangement”.

Hesteshowet tiltrækker hvert år tusindvis af mennesker, men arrangørerne erkender, at det bliver umuligt at samle store menneskemængder om tre måneder.

– Vi har trukket afgørelsen så længe, vi har kunnet. Nu har vi erkendt, at som verden udvikler sig, er det utænkeligt, at vi kan lave arrangementet i Herning til marts. Og ikke mindst skaffe det økonomiske fundament.

– Den uklarhed der hersker, specielt med baggrund i forsamlingsreglerne til sportsarrangementer, gør det umuligt at planlægge Hingstekåringen, som vi kender den, siger Casper Cassøe, der er direktør for Dansk Varmblod.

/ritzau/