Stor udskiftning: Tre startere får genvalg mod Island

Der er hele otte ændringer i Danmarks startopstilling søndag aften mod Island sammenlignet med det hold, som i onsdags startede i 2-0-testsejren over Sverige.

Kun Christian Eriksen, Thomas Delaney og Jens Stryger Larsen får genvalg fra den kamp.

Den store udskiftning skyldes hovedsageligt, at landstræner Kasper Hjulmand råder over en helt anden trup, end den vikarlandstræner Ebbe Sand havde til rådighed mod svenskerne.

Hjulmand har fået fløjet spillerne fra de engelske klubber ind, mens ni mand har udstået deres selvisolation på Marienlyst Strandhotel efter potentiel nærkontakt med en coronasmittet. Det samme har landstræneren selv.

I den grafiske opstilling hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) er centerforsvarsspilleren Andreas Christensen rykket op på den defensive midtbane, mens midterforsvaret udgøres af Simon Kjær og Jannik Vestergaard.

Det kan dog også betyde, at der i stedet er tale om en backkæde med tre centrale stoppere. Det har Hjulmand forsøgt flere gange i sine første landskampe, men kun i forholdsvis få minutter.

Danmarks startopstilling består af følgende spillere:
Kasper Schmeichel, Daniel Wass, Simon Kjær, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen, Mathias Jensen, Andreas Christensen, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite.

Ud af de aktuelt 25 spillere i truppen er Pierre-Emile Højbjerg og Joakim Mæhle fraværende. Højbjerg har karantæne, mens Mæhle fik et slag på knæet i kampen mod Sverige.

Hos islændingene er der to tidligere superligaspillere i startopstillingen i form af den tidligere OB-anfører Ari Skúlason og tidligere FCN-keeper Rúnar Alex Rúnarsson. De er med i Erik Hamréns 4-4-2-opstilling.

Yderligere tre tidligere superligaspillere er på bænken, hvor der også er plads til to nuværende spillere fra Danmarks bedste række i form af FCK-stopperen Ragnar Sigurdsson og Brøndby-stopperen Hjörtur Hermannsson.

Nations League-kampen begynder søndag klokken 20.45 i Parken.

/ritzau/