Kroat fik coronabesked i pausen af landskamp

Det var på forhånd aftalt, at Domagoj Vida kun skulle spille første halvleg, da Kroatiens fodboldlandshold onsdag mødte Tyrkiet i en testkamp i Istanbul.

Men under alle omstændigheder havde kampen dog været forbi for den rutinerede forsvarer efter de første 45 minutter.

I omklædningsrummet i pausen fik den 31-årige Besiktas-spiller nemlig besked om, at den coronatest, han havde fået taget tidligere på dagen, var “potentielt positiv.”
Vida blev straks isoleret fra holdkammeraterne, mens der blev foretaget en ny analyse af prøven – med samme resultat: Forsvarsspilleren var uden at vide det ramt af coronavirus, da han spillede de første 45 minutter mod tyrkerne.

Hele Kroatiens trup blev testet mandag, hvor alle resultater var negative. Onsdag morgen før kampen gennemgik delegationen endnu en rutinetest, og her var der altså en enkelt positiv imellem.

Domagoj Vida skal nu tilbringe de næste dage i karantæne i Istanbul, oplyser Kroatiens Fodboldforbund (HNS) ifølge Reuters.

Den positive test betyder, at Vida ikke kommer med i Kroatiens to Nations League-kampe i de kommende dage. Kroaterne møder Sverige på udebane lørdag, inden man tager imod Portugal i den sidste kamp tirsdag.

/ritzau/