Finland tager meritterende sejr over verdensmestrene

Bevares, der var tale om en testkamp. Og ja, Frankrig sparede en del profiler. Alligevel må det siges at være en lille sensation, at Finland onsdag aften slog de franske verdensmestre med 2-0. Endda i Frankrig.

På tre gyldne minutter omkring den halve time scorede Finland de to mål, som overraskende sendte de stærkt undertippede gæster i front.

Først erobrede finnerne bolden højt på banen og fik sendt hurtige Marcus Forss i dybden. Han sparkede usvigelig sikkert bolden ind til 1-0.

Chokket nåede slet ikke at fortage sig hos hjemmeholdet, før Finland igen aflagde et af sine lidt sjældne visit omkring det franske felt. Til gengæld var det effektivt, når gæsterne kom derop.

Onni Valakari lagde bolden til rette for sin venstrefod på kanten af feltet og hamrede den smukt op i modsatte hjørne.

Trods massivt fransk spilovertag holdt det til pausen, og verdensmestrene havde voldsomt svært ved at ramme skiven på de mange og noget sløsede afslutninger.

Landstræner Didier Deschamps sendte flere af sine stjerner i aktion efter pausen, men hverken Antoine Griezmann, Anthony Martial eller Raphaël Varane kunne vende billedet.

Og det skal siges, at der altså var navne som Paul Pogba, Olivier Giroud, Clément Lenglet og Moussa Sissoko i startopstillingen.

Kyndige navne, som slet ikke ramte niveauet mod et finsk hold, der ganske enkelt viste, at rå fight stadig kan slå stort talent, hvis talentet ikke tager opgaven seriøst nok.

Franskmændene havde bolden 74 procent af tiden og havde 14 afslutninger mod Finlands blot 5. Til gengæld ramte 4 af finnernes målet, mens Frankrig kun havde 3 skud inden for rammen.

Danmark er i gruppe med Finland til det udsatte EM, som efter planen skal afvikles næste sommer. Danmark skal selv lægge græs til sine tre hjemmekampe i København.

/ritzau/