Håndboldkvinderne tager til EM uden Lotte Grigel

Den erfarne playmaker Lotte Grigel er ikke med, når EM i kvindehåndbold går i gang i Danmark og Norge i begyndelsen af december.

Grigels navn figurer ikke i den endelige trup på 16 spillere, som landstræner Jesper Jensen tirsdag har udtaget til turneringen.

Den 29-årige spilfordeler har spillet 112 landskampe og har været med omkring landsholdet i 12 år. Men i første omgang kommer hun altså til at følge EM fra sofaen.

I stedet har Jesper Jensen udtaget følgende spillere:
Målvogtere: Sandra Toft og Althea Reinhardt.

Stregspillere: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Majbritt Toft Hansen.

Fløjspillere: Trine Østergaard, Andrea Hansen og Lærke Nolsøe.

Bagspillere: Mette Tranborg, Louise Burgaard, Mia Rej, Helena Elver, Anne Mette Hansen, Line Haugsted, Kristina Jørgensen og Mie Højlund.

Der bliver slutrundedebut til Helena Elver og Rikke Iversen (begge Odense), Majbritt Toft Hansen (Viborg) og Andrea Hansen (København).

Også landstræner Jesper Jensen er ny i slutrundesammenhæng. Han blev ansat i marts som afløser for Klavs Bruun Jørgensen.

– Vi har fået sammensat en trup, der harmonerer på flere forskellige parametre. Det er en gruppe af spillere, der kollektivt fungerer godt sammen både spillemæssigt og socialt.

– Samtidig er det også en trup, hvor vi ser mange individuelle kvaliteter hos hver enkelt. Det er en god blanding af rutinerede kræfter og ungdommeligt gåpåmod, siger Jesper Jensen i en pressemeddelelse.

Siden Jesper Jensen tiltrådte tidligere på året og vragede den daværende anfører Stine Jørgensen, er der blevet spekuleret i, hvem der skulle overtage hvervet som anfører.

Landstræneren har flere gange sagt, at han ikke tillagde selve hvervet stor betydning, fordi det ofte gav sig selv. Alligevel er der udpeget en anfører på holdet.

– Vi har sat Sandra Toft på som anfører, fordi vi skulle angive en anfører. Men det var også fordi, vi havde en god fornemmelse af, at det skal være Sandra, forklarer Jesper Jensen.

– Men selv om hun bliver anfører, skal hun være, ligesom hun plejer at være i truppen.

EM går i gang 3. december. Danmark møder Frankrig, Slovenien og Montenegro i den indledende gruppe, som skal afvikles i Boxen i Herning.

/ritzau/