Kulturministeriet genåbner 1. division i håndbold

Kulturministeriet har givet grønt lys til, at kampene i håndboldens 1. division for både herrer og damer kan genoptages fra den 20. november.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse mandag.

Rækkerne blev 29. oktober suspenderet, fordi 1. division ikke blev klassificeret som professionel sport.

Det gjorde den ikke, fordi hverken antallet af spillere, der får løn for at spille, eller beløbet de modtager, er stort nok til det.

Derfor satte forsamlingsforbuddet på 10 en kæp i hjulet for spillerne. Nu kan holdene samles i grupper på op til 50 personer.

DHF og Divisionsforeningen venter med at genoptage turneringen til weekenden 20.-22. november, fordi 1. divisionsholdene ikke har haft mulighed for at træne under optimale forhold i den seneste periode.

Undtaget er dog Vendsyssels 1. divisionsherrer, hvis kampe fortsat er udsat på grund af nedlukningen i syv nordjyske kommuner.

Det er desuden 1. divisionsklubbernes eget ansvar at lave indbyrdes aftaler om, hvornår de udsatte kampe skal spilles, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det er dog et krav, at de skal være afviklet ved udgangen af året.

På nuværende tidspunkt er det Nordsjælland Håndbold, der fører 1. division hos herrerne, mens EH Aalborg ligger øverst i tabellen i kvindernes 1. division.

Seniorrækker fra 2. division og nedefter er fortsat på pause til og med 22. november.

/ritzau/