Næstformand stiller op til formandspost i DIF

Næstformand i Danmarks Idrætsforbund Hans Natorp stiller næste år op til formandsvalget i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danmarks Olympiske Komité.

Det oplyser han i en pressemeddelelse.

8. maj næste år skal DIF have ny formand, når Niels Nygaard træder tilbage efter 14 år på posten, og 56-årige Hans Natorp satser på, at han bliver efterfølgeren.

– Jeg vil stå i spidsen for et DIF, som skal være verdens bedste idrætsorganisation. Alle skal kende Danmarks Idrætsforbund, og idræt skal have en markant plads hos alle danskere gennem hele livet – både når vi samles som nation om vores atleter, og når vi mødes til fællesskabet i vores lokale idrætsforening, siger Hans Natorp.

Han er født i Sønderborg, men bor i dag på Amager. Han er tidligere sejler på eliteplan, og han repræsenterede Danmark ved OL i Seoul i 1988.

Han har også siddet i bestyrelsen i Dansk Sejlunion i perioden 2010-2017 og været council member i Den Internationale Sejlsportsunion i perioden 2016-2020.

Hans Natorp er en af to næstformand i DIF’s bestyrelse. Den anden er Thomas Bach.

Da Niels Nygaard i 2019 blev genvalgt som DIF-formand annoncerede han samtidig, at det var sidste gang, at han var på valg til posten.

/ritzau/