Aston Villa tæver Arsenal og tager endnu en fin skalp

Aston Villa fortsætter med at imponere i den engelske Premier League.

Holdet fra Birmingham, der med nød og næppe undgik nedrykning i sidste sæson, tog sin femte sejr i syv kampe, da Arsenal på egen bane blev banket med overbevisende 3-0.

Det er langtfra første gang, Dean Smiths tropper gør livet surt for prominente modstandere i denne sæson.

For en måned siden slog man mestrene fra Liverpool med de vanvittige cifre 7-2. Og siden har Aston Villa også slået Leicester, der lige nu topper Premier League.

Søndagens sejr i London kom i en kamp, hvor Aston Villa både spillede bedst og skabte flest chancer.

Arsenal havde bolden mest, men virkede uinspireret, og holdets bagkæde vaklede, hver gang gæsterne gik til angreb.

Jack Grealish fik allerede i første minut annulleret et mål, fordi dommeren vurderede, at en Aston Villa-spiller i offsideposition forstyrrede målmand Bernd Lenos udsyn.

Efter 25 minutter kom gæsterne i front, da Arsenals Bukayo Saka lavede selvmål hårdt presset af Trezeguet ved bageste stolpe.

Arsenal forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen efter pausen, men blev endegyldigt dukket af to scoringer med tre minutters mellemrum.

Først gjorde Ollie Watkins det til 2-0, da han afsluttede et fremragende angreb med et hovedstød fra tæt hold.

Og kort efter begyndte det at ligne en mindre ydmygelse af hjemmeholdet, da Grealish kunne spille Watkins fri til 3-0-scoringen.

Mens Arsenal har fået en lunken sæsonstart med fire sejre og fire nederlag, er der formentlig begejstring over tingenes tilstand i Aston Villa.

Holdet står noteret for fem sejre og to nederlag og er kun tre point efter førende Leicester, der har spillet en kamp mere.

/ritzau/