Etisk komité kritiserer DCU-formand for inhabilitet

Formanden for Danmarks Cykle Union (DCU), Henrik Jess Jensen, får kritik af den uafhængige etiske komité under Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det skriver komitéen i en udtalelse.

Formanden kritiseres for ikke at erklære sig inhabil i en sag om tildeling af amatør-VM i cykling, der også er kendt som Gran Fondo.

– Etisk Komité udtaler, at der i ledelsen i Danmarks Cykle Union (DCU) i nogle konkrete tilfælde er sket tilsidesættelse af good governance.

– Bestyrelsesformand Henrik Jess Jensen burde have erklæret sig inhabil ved tildelingen af Gran Fondo og har ved henvendelser og direkte dialog bragt sig i situationer, som var med til at skabe berettiget tvivl om, hvilke interesser bestyrelsesformanden varetog.

– Etisk Komité udtaler kritik af Henrik Jess Jensens ageren i de nævnte situationer, skriver komitéen.

Henrik Jess Jensen arbejder også som afdelingsleder i afdelingen for infrastruktur og veje i Aalborg Kommune.

Derfor kaldte DCU-bestyrelsesmedlemmet Bo Belhage det i juni problematisk, at Henrik Jess Jensen var med inde over diskussionen af, hvilken by der skulle tildeles løbet Gran Fondo 2024.

Det samlede overskud for løbet i 2015 var 1,2 millioner kroner, og Aalborg Kommune vandt udbuddet om afholdelsen i 2024, på trods af at administrationen “ikke kunne anbefale en af kandidaterne frem for den anden”, som det hed.

Henrik Jess Jensen afviste, at hans ansættelse i Aalborg Kommune skulle have haft indflydelse på beslutningen om at tildele Gran Fondo 2024 dertil.

Etisk komité gik ind i sagen om DCU-formanden, efter at han havde været centrum i en række dårlige sager.

Henrik Jess Jensen blev også anklaget for magtmisbrug.

Ifølge Catherine Marsal, tidligere landstræner for det danske kvindelandshold i cykling, havde Jess Jensen tvunget hende til at udtage hans datter til landsholdet.

Henrik Jess Jensen har sagt, at han henvendte sig til Marsal i rollen som far og altså ikke som formand for DCU.

/ritzau/