DHF dropper Frederikshavn som EM-værtsby

Frederikshavn kommer alligevel ikke til at være medvært for det kommende EM i kvindehåndbold.

De danske myndighedernes nye, skærpede coronarestriktioner i Nordjylland gør, at det ikke er muligt at afvikle de kampe, som skulle have været spillet i byen.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside. Det samme gør det Europæiske Håndboldforbund (EHF).

Det er endnu uvist, hvor kampene vil blive spillet.

– Vi er først og fremmest kede af, at vi skal opgive Frederikshavn som vært, for vi har et fantastisk samarbejde med byen og med de gode folk i Arena Nord. Jeg er dog overbevist om, at vi kan lykkes med at finde en ny værtsby, siger DHF-formand Per Bertelsen på forbundets hjemmeside.

– Vi vil stadig gøre vores allerbedste, så vi får et ordentligt mesterskab her i Danmark. Situationen er uden tvivl alvorlig, og det bliver krævende for os alle, men vi har nogle dygtige medarbejdere og uundværlige frivillige, så vi skal nok løse opgaven.

EM skal efter planen spilles fra 3. til 20. december.

/ritzau/