Nedlukning i Nordjylland rammer også idrætten

Syv kommuner i Nordjylland lukker i løbet af de kommende dage ned for en række idrætsfaciliteter, meddeler statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde.

Sådan forbliver det frem til og med 3. december.

Det kan få stor betydning for idrætten – både på professionelt- og amatørniveau.

Der er tale om kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø.

Af de udsendte restriktioner fremgår det:

– Lokaler, hvor der udøves idræts- og fritids- og foreningsaktiviteter, herunder idrætshaller, spillehaller og kasinoer, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre og foreningslokaler lukkes for offentlig adgang.

– Dette gælder kun indendørsarealer de pågældende steder.

Dermed er der lagt op til, at udendørsidrætten kan fortsætte, men det bliver under skærpede restriktioner.

– Professionelle idrætsarrangementer i de berørte kommuner skal således afvikles uden tilskuere, fremgår det.

3. december – den i første omgang sidste dag i nedlukningen i de syv kommuner – skal håndbold-EM for kvinder efter planen indledes i Arena Nord i Frederikshavn.

Umiddelbart er det uklart, om det bliver muligt, men Mette Frederiksen fortalte på pressemødet, at alle udlændinge som udgangspunkt vil blive nægtet indrejse til de syv kommuner – herunder Frederikshavn.

Hvis ikke EM-arrangementet undtages fra det, bliver det et stort problem, da Arena Nord er udset til at huse de indledende kampe i gruppe B ved det forestående EM.

De i alt seks opgør involverer Rusland, Sverige, Spanien og Tjekkiet.

Inden for professionel sport kan restriktionerne også få konsekvenser for blandt andet Vendsyssels fodboldhold i 1. division, Fortuna Hjørrings fodboldkvinder, Vendsyssels håndboldkvinder, ishockeyholdet Frederikshavn White Hawks og badmintonholdet Vendsyssel samt flere andre.

Ud fra udmeldingerne fra myndighederne og regeringen på nuværende tidspunkt er det stadig uklart, hvordan restriktionerne kommer til at ramme disse.

/ritzau/