Divisionsforeningen udsætter fodboldkampe i Nordjylland

Adskillige fodboldkampe i 1. division og 2. division bliver nu udsat som følge af coronarestriktionerne i Nordjylland.

Det oplyser Divisionsforeningen torsdag aften i en pressemeddelelse.

– Med myndighedernes kraftige opfordring til borgere i syv nordjyske kommuner om at holde sig indenfor egen kommunegrænse udsætter Divisionsforeningen nu turneringskampene for tre hold i 1. division og 2. division, lyder det.

De syv nordjyske kommuner, som rammes af myndighedernes øgede restriktioner, er hjemsted for klubberne Vendsyssel FF i 1. division samt Thisted og Jammerbugt i 2. division.

Alle tre hold havde kampe planlagt den kommende weekend, mens Jammerbugt også har en kamp i Sydbank Pokalen midt i næste uge.

På baggrund af torsdagens udmelding udsættes kampene nu til senere på sæsonen.

Udsættelsen gælder klubber i de syv nordjyske kommuner Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted og Vesthimmerland, hvor de øgede restriktioner gælder.

Restriktionerne fra myndighederne er foreløbig sat til at vare i fire uger. I den periode har de tre omtalte fodboldklubber samlet ti turneringskampe.

– Hvor lang tid udsættelserne kommer til at gælde – og hvornår de udsatte kampe i stedet vil blive afviklet – bliver der lavet planer for i Divisionsforeningen den kommende uge.

– Indtil da kommenteres der ikke yderligere på de scenarier, oplyser Divisionsforeningen.

Vendsyssel FF skulle søndag have spillet hjemme mod superliganedrykkerne fra Esbjerg, men kampen i 1. division er udsat på ubestemt tid.

– Vi er enormt kede af situationen. Men vi forstår og respekterer 100 procent den beslutning, der er truffet fra regeringen.

– Der er ting, der er vigtigere end fodbold, og vi skal alle sammen passe på hinanden, lyder det fra Vendsyssel på klubbens hjemmeside.

/ritzau/