Marseille tangerer taberrekord i Champions League

Danmarksmesteren FC Midtjylland er stadig er på jagt efter sit første point i fodboldens Champions League, og midtjyderne skal ikke kigge mod Olympique Marseille for at finde inspiration til at hente det.

Tirsdag aften tangerede Marseille nemlig en negativ Champions League-rekord, da den franske klub på udebane tabte 0-3 til FC Porto. Det var 12. kamp i træk i turneringen, at klubben måtte forlade et opgør som taber.

Det har kun Anderlecht prøvet at gøre tidligere. Det var i perioden 2003-2005.

Marseille-træner Andre Villas-Boas er da heller ikke imponeret af sit mandskabs præstationer efter denne sæsons indledende gruppenederlag til Olympiakos, Manchester City og altså senest Porto. Men han vil hellere tabe i Champions League end ikke at deltage i turneringen.

– At kunne være lort i Champions League kræver, at man i det mindste er med i turneringen. Det er vi, men vi spiller elendigt, siger Villas-Boas ifølge AFP.

Marseilles kedelige stime strækker sig tilbage til foråret 2012, hvor holdet tabte i returkampen i ottendedelsfinalen til Inter, men avancerede alligevel for blot at tabe to kampe til Bayern München i kvartfinalen.

I 2013/14-sæsonen tabte klubben alle kampe i gruppespillet, og efter syv års fravær i turneringen har den franske fortsat taberstimen i denne sæson.

25. november kan Marseille undgå at overtage den kedelige rekord alene, hvis det bliver til point i hjemmekampen mod FC Porto.

Marseille vandt Champions League i 1993 med en finalesejr over AC Milan.

/ritzau/