Maradona er blevet opereret for blodansamling i hjernen

Den argentinske fodboldlegende Diego Maradona er blevet opereret for en hjerneblødning. Indgrebet var vellykket og forløb som forventet.

Det oplyser den 60-årige Maradonas læge, Leopoldo Luque, natten til onsdag dansk tid.

– Det lykkedes os med succes at fjerne blodansamlingen. Den er under kontrol, og han vil forblive under observation, siger Leopoldo Luque.

Maradona blev mandag indlagt på et hospital i La Plata i Argentina med “ukendte helbredsproblemer”.

Han viste sig at have en blodansamling mellem kraniet og hjernen. En såkaldt subduralt hæmatom, der ifølge sundhed.dk forekommer hyppigst blandt ældre personer og blandt alkoholikere.

I 1986 var Maradona den helt store stjernespiller, da Argentina vandt VM i Mexico, og han betragtes af mange som en af historiens bedste fodboldspillere.

Som følge deraf nyder han en nærmest guddommelig status i Argentina, og fans valfartede til hospitalet, da de hørte om indlæggelsen i de lokale medier.

Samme heltestatus har han også i den syditalienske by Napoli, som han førte til det italienske mesterskab i 1987 og 1990.

I dag er han cheftræner for Gimnasia, der spiller i Argentinas bedste fodboldrække og har hjemme i La Plata en kort køretur syd for Buenos Aires.

/ritzau/Reuters