Coronaudsat kamp mod Schweiz spilles torsdag aften

Det danske herrelandshold i håndbold møder torsdag Schweiz i en coronaudsat hjemmekamp i EM-kvalifikationen.

Det bekræfter sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen.

– De schweiziske spillere er alle testet negative, og det er blevet bekræftet, at kampen kan spilles torsdag, siger sportschefen.

Kampen mellem Danmark og Schweiz blev i første omgang udskudt, efter at træneren fra en klub, hvor fem spillere fra det schweiziske landshold har deres daglige gang, testede positiv for coronavirus.

Onsdag formiddag har samtlige schweiziske spillere modtaget negative svar på en coronatest, hvilket har åbnet for, at landskampen i Aarhus nu kan spilles torsdag.

DHF havde et ønske om kampstart klokken 20, mens Schweiz gerne ville spille klokken 17 af hensyn til holdets hjemtransport.

For begge lande handlede det om at få logistikken til at gå op, da der allerede lørdag venter nye opgaver i EM-kvalifikationen.

Danskerne har fået deres vilje, så torsdagens kamp spilles klokken 20 i Ceres Arena i Aarhus.

– Det er godt, at vi får afviklet kampen nu, så vi ikke får et endnu mere komprimeret kampprogram i 2021.

– Hvis vi skal udskyde for mange kampe, så ser det håbløst ud, siger Morten Henriksen.

Sportschefen fortæller, at schweizerne også har fået styr på fly, når de skal hjem fra Danmark.

– Nu skal man ikke sige, at noget er sikkert i de her tider, men vi bør få en kamp torsdag aften, siger Morten Henriksen.

Spillere og ledere i den danske landsholdslejr bliver dagligt testet for coronavirus. En hurtigtest onsdag morgen kom ud med et negativt svar på samtlige spillere og ledere.

Danskerne bliver testet igen både torsdag og fredag. Lørdag morgen flyver holdet til Finland, hvor endnu en opgave venter i EM-kvalifikationen.

/ritzau/