Parken har tabt 186 millioner kroner i år

Coronapandemien gør ondt på Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag FC København, Danmarks nationalarena og badelandet Lalandia.

I løbet af årets første tre kvartaler har selskabet haft et underskud på 186,2 millioner kroner. Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab udsendt tirsdag formiddag.

Selskabet har flere gange i år været tvunget til at nedskrive forventningerne, blandt andet fordi Lalandia har væsentligt færre indtægter på grund af coronarestriktioner, men også fordi FC København missede en plads i Europa League-gruppespillet.

Samtidig er EM-slutrunden i fodbold, hvor der skal spilles fire kampe i Parken, udskudt fra 2020 til 2021.

På transfermarkedet har FC København også brugt flere penge, end klubben har fået ind i 2020.

Resultatet af transferaktiviteter i årets første ni måneder er et underskud på 70,3 millioner kroner. I samme periode sidste år havde klubben et overskud på 63,9 millioner kroner efter store salg af blandt andre Robert Skov og Denis Vavro.

Parken fastholder de seneste forventninger til årsregnskabet, der lyder på et underskud på mellem 280 og 310 millioner kroner.

Coronapandemien kan dog ende med at føre til endnu en nedjustering, lyder det i regnskabet.

– Den generelle økonomiske usikkerhed, som covid-19 har på koncernens aktiviteter, samt usikkerhed om hvornår koncernen kan genoptage sine aktiviteter i sædvanligt omfang, kan medføre en ikke ubetydelig nedskrivning af flere af koncernens aktiver, lyder det i regnskabet.

Efter afslutningen af årets tre første kvartaler har FC København fyret tidligere manager Ståle Solbakken. Han blev mandag erstattet af Jess Thorup.

/ritzau/