Hele Vuelta-boblen er coronafri og kan køre videre

Samtlige 681 coronatest, som efter forskrifterne blev taget på mandagens hviledag i Vuelta a España, er kommet tilbage med negative svar.

Med andre ord er “coronaboblen” intakt i den spanske grand tour, og alle ryttere, holdpersonale og arrangører kan fortsætte ind i løbets sidste uge.

681 personer blev testet mandag, hvor feltet kunne slappe af på løbets anden og sidste hviledag.

Af dem var de 528 personer enten ryttere eller holdpersonale.

Tirsdag står den på bjergenkeltstart, når rytterne hver især skal ud på 33,7 kilometers enkeltstart afsluttende med en stigning op til Mirador de Ézaro.

Der er lagt op til en spændende afslutning på årets Vuelta. De fire første i klassementet ligger inden for en afstand på bare 35 sekunder.

Team Ineos’ colombianer Richard Carapaz er i front, men han har kun ti sekunders afstand ned til sloveneren Primoz Roglic, der for nylig tabte Tour de France-triumfen på gulvet på netop en bjergenkeltstart.

Normalt er Roglic en stærkere temporytter end Carapaz, men dels er rytterne nu i sidste uge af en grand tour efter en ekstremt komprimeret efterårskalender, og dels kan psyken måske spille Roglic et puds efter Tour-nederlaget.

De to kan dog ikke nøjes med at holde øje med hinanden.

EF-briten Hugh Carthy har kun 32 sekunder op til Carapaz, mens den irske fighter Dan Martin kun er yderligere 3 sekunder efter.

Og det er ikke kun på tirsdagens enkeltstart, rytterne i toppen af klassementet får chancen for at lave en forskel. De tre følgende etaper er også godt kuperede, mens lørdagens næstsidste etape er en regulær bjergetape.

/ritzau/