Gladbach massakrerer Real Madrids overmænd i målfest

På papiret lignede det en lige kamp, da Shakhtar Donetsk tog imod Mönchengladbach i Champions League.

Men på græsset var der klasseforskel og aldrig skyggen af spænding i en forestilling, som de tyske gæster vandt med hele 6-0 efter 4-0 ved pausen.

Det var nærmest spil til et mål, inden Gladbach kunne fejre sin første sejr efter to uafgjorte kampe som indledning på gruppespillet.

Ukrainerne imponerede ellers i første runde ved at slå Real Madrid på udebane, men de takter var svære at få øje på tirsdag aften.

Samtidig spillede Gladbach med en effektivitet, der ledte tankerne tilbage på klubbens storhedstid i 1970’erne, da Jupp Heynckes og Allan Simonsen skabte skræk og rædsel i modstandernes forsvar.

Kampen var reelt afgjort efter blot 26 minutter, hvor tyskerne havde scoret tre gange mod de befippede værter, der gik mere eller mindre i opløsning.

Den franske forward Alassane Plea scorede det første og det tredje mål, mens VM-guldvinderen fra 2018 Christoph Kramer imellem de to scoringer hamrede et afrettet langskud i nettet.

Kort før pausen fuldendte backen Ramy Bensebaini halvlegsydmygelsen, da Shakhtar-spillerne nærmest opgav at forsvare en løs bold efter hjørnespark.

Det desillusionerede hjemmehold forsøgte at redde lidt af æren i anden halvleg, men angrebsforsøgene strandede, inden de blev farlige.

I den anden ende tromlede Gladbach ufortrødent videre, og kaptajn Lars Stindl øgede til 5-0 midtvejs i halvlegen.

11 minutter før tid måtte den unge keeper Anatolii Trubin se sig passeret for sjette gang. I første omgang blev Alassane Pleas tredje scoring ellers annulleret for offside, men videodommeren omstødte kendelsen.

Med sejren er Mönchengladbach oppe på fem point efter tre kampe og overhaler Shakhtar, der bliver stående på fire point.

Puljens to øvrige hold, Real Madrid og Inter, mødes senere tirsdag.

/ritzau/