Ekspert: Jess Thorup og FCK er et perfekt match

– Jeg tror, at Jess Thorup kommer til at passe perfekt til FCK.

Sådan siger Morten Bruun, der er fodboldekspert på Discovery.

Jess Thorup blev mandag præsenteret som ny cheftræner i FC København, hvor han har fået en kontrakt, der udløber i sommeren 2024. Han kommer fra en tilsvarende stilling i den belgiske klub Genk.

Ifølge Morten Bruun kan Jess Thorup komme til at bidrage med en mere offensiv tilgang til fodbolden.

– Under den tidligere træner Ståle Solbakken følte jeg, at mange af de kreative spillere var fastlåste på grund af den defensive taktik.

– Jess Thorup kan komme til at give de kreative spillere mere frihed på banen.

Og her kommer den nye træners empati til at spille en afgørende rolle, vurderer Morten Bruun.

– Ståles hårde retorik har muligvis holdt flere offensive spillere fra at tage chancer, fordi de vidste, at der ville falde brænde ned, hvis de missede.

– Det kan komme til at frigøre de kreative spillere mere, at de nu får en træner, der er mere overbærende. Så tør de tage chancen, siger Morten Bruun.

– Og det kan jo især komme til at gavne FCK’s kreative trio, Viktor Fischer, Mohamed Daramy og Rasmus Falk.

Morten Bruun mener ikke, at det ikke ville have givet mening at fyre en træner, hvis klubben efterfølgende havde tilknyttet en ny træner af samme type.

Og selv om bevågenheden omkring FCK er stor – og nok også større end hos alle konkurrenter og kolleger i dansk fodbold, så tror Morten Bruun ikke, at presset bliver et problem for den nye træner.

Bruun forklarer, at der i belgisk fodbold er et barskt fanmiljø, hvor fansene ikke er bange for at udtrykke deres utilfredshed.

– Så når han nu skal til FCK, så er det væsentligt at have den ballast med.

Siden fyringen af Ståle Solbakken har Hjalte Bo Nørregaard midlertidigt varetaget jobbet som cheftræner for FCK i tre superligakampe. Det har kastet et nederlag til AaB og sejre over AGF og Lyngby af sig.

Thorups debut bliver udekampen mod Avarta i pokalturneringen onsdag, inden FC Midtjylland venter i Superligaen på søndag.

/ritzau/