Belgisk klub bekræfter FCK-interesse for Jess Thorup

FC København har udset sig Jess Thorup som ny cheftræner efter fyringen af Ståle Solbakken.

Thorups nuværende klub, KRC Genk, bekræfter på Twitter, at klubben søndag middag er blevet informeret om den danske interesse for Thorup.

– Der er i øjeblikket samtaler i gang med Jess og hans følge. Indtil videre har klubben ikke yderligere kommentarer, skriver Genk.

FC København valgte 10. oktober at stoppe samarbejdet med klubbens mangeårige træner og manager Ståle Solbakken.

Siden har U19-træner Hjalte Nørregaard haft ansvaret for førsteholdet, mens klubledelsen har været på jagt efter en mere permanent cheftræner.

50-årige Jess Thorup havde sit første cheftrænerjob i Esbjerg, som under hans ledelse rykkede op i Superligaen og efterfølgende vandt pokalturneringen.

Succesen fortsatte, da han fortsatte trænerkarrieren med at føre det danske U21-landshold til EM-semifinalen i 2015, inden han vendte tilbage til klubfodbolden i spidsen for FC Midtjylland.

Med Thorup på sidelinjen spillede midtjyderne sig i gruppespillet i Europa League, og i 2018 sikrede klubben sig det danske mesterskab for anden gang.

Samme efterår rejste Thorup til Belgien, hvor han underskrev en aftale med Gent. Efter svingende resultater blev danskeren fyret i august i år, men fik kort efter nyt job hos ligarivalen KRC Genk.

Det samarbejde kan altså blive en kort fornøjelse, hvis det lykkes FC København at hente den efterhånden erfarne træner til hovedstaden.

/ritzau/