Vilfort: Skovdahls omskoling gav mig en stor karriere

Brøndbys tidligere træner Ebbe Skovdahl døde natten til fredag efter flere års kræftsygdom. Og reaktionerne fra klubben efterlader ingen tvivl om, at det er en højt skattet mand, der er gået bort.

En af klubbens mest fremtrædende spillere og figurer gennem tiden, Kim Vilfort, er i hvert fald ikke i tvivl om, hvad Skovdahl betød for hans karriere.

– Da Ebbe hentede mig til klubben, omskolede han mig fra angriber til midtbanespiller, og det er uden tvivl en af grundene til, at jeg opnåede så mange kampe for klubben og ikke mindst landsholdet, som jeg gjorde, siger Vilfort til Brøndbys hjemmeside.

EM-helten fra 1992 forblev selv i Brøndby, da han stoppede sin aktive karriere i slutningen af 1990’erne, hvor Skovdahl også takkede af.

Vilfort har siden været chef for Brøndbys talentafdeling, og han har taget meget lærdom med fra sine år under Ebbe Skovdahls vinger.

– Lige så kompromisløs, Ebbes spillestil var, lige så lyttende og inddragende var Ebbe i sin trænergerning, fortæller Vilfort.

– Han gav os spillere rigtig meget ansvar, og det er nok det, jeg har lært allermest af og taget med mig i min egen karriere.

Brøndbys tidligere bestyrelsesformand og direktør Per Bjerregaard har også kun rosende ord tilovers for den tidligere mestertræner.

– Først og fremmest var Ebbe et ganske vidunderligt menneske. Hans menneskelige egenskaber var fantastiske, og han var altid godt selskab, siger Bjerregaard til brondby.com.

Ebbe Skovdahl var først som spiller med til at bringe Brøndby op gennem rækkerne, inden han gik over i en trænerrolle for klubbens tredjehold i 1977.

Derefter tog han springet til cheftrænerjob i tre andre klubber, inden han returnerede til vestegnsklubben.

– Vi fik Ebbe tilbage til klubben i 1986, og det har vi aldrig fortrudt. Han var en utrolig dygtig træner, som dyrkede det aggressive presspil, som blev Brøndby IF’s varemærke i de år. Vi vil alle savne ham, siger Per Bjerregaard.

/ritzau/