Riis-rytter får stor revanche med etapesejr i Giroen

Eventyrlysten betalte sig denne gang for alvor, da Ben O’Connor onsdag vandt 17. etape af Giro d’Italia.

Rytteren fra NTT-holdet, der har Bjarne Riis som team manager, var også i udbrud på 16. etape, men måtte da nøjes med andenpladsen.

Derfor var det noget af en revanche, da Ben O’Connor satte kronen på værket efter at have været del af det udbrud, som kom tidligt afsted, mens klassementsrytterne tog en slapper.

I finalen kørte han solo over stregen.

Dagens 203 kilometer løb fra Bassano del Grappa til Madonna di Campiglio og bød blandt andet på tre stigninger i kategori 1. Den sidste af dem toppede på målstregen.

Med udsigt til både en hård afslutning opad og torsdagens voldsomme kongeetape over Stelvio-stigningen lagde favoritterne forsigtigt ud.

Det gav 20 ryttere muligheden for det tidlige udbrud.

Blandt dem sad danske Jesper Hansen (Cofidis), men han hang lidt efter de andre, da de med 28 kilometer til mål stadig havde over syv minutter ned til hovedfeltet med alle klassementsfavoritterne.

På et mildt stykke frem mod foden af den sidste stigning nåede danskeren dog op igen.

Derfra gik det opad i 12,5 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,7.

På stigningen måtte danskeren dog slippe igen, da Thomas De Gendt (Lotto Soudal) bankede tempoet i vejret, og var således væk, da Ben O’ Connor kørte solo med otte kilometer til mål.

Hermann Pernsteiner (Bahrain-McLaren) kørte efter den 24-årige australier, men nåede ikke op og kom over stregen 31 sekunder efter.

/ritzau/