Lampaert vinder belgisk vindkaos i opvisningsstil

Quick-Step leverede opvisning i sidevindskørsel, da holdets Yves Lampaert onsdag vandt Driedaagse Brugge-De Panne, som hører til på cykelsportens World Tour.

Danske Kasper Asgreen spillede en stor rolle i sit holds triumf og kom i mål med gruppen, som vinderen stak solo fra til sidst.

Det pivflade løb i Belgien blev som ventet en gennemblæst fornøjelse, og allerede fra start brækkede feltet over i stumper og stykker i sidevinden.

Gennem løbet fortsatte blæsevejret derefter i en grad, at arrangørerne besluttede at afkorte det ellers 203 kilometer lange løb med godt 14 kilometer.

I den forreste gruppe kom 21 ryttere afsted, og blandt dem sad Kasper Asgreen, hele fire af hans Quick-Step-holdkammerater og flere stærke ryttere.

Så da den gruppe først havde slået hullet, lod de det ikke lukke igen, selv om forfølgelsen bagfra var hård.

Selve feltet var nemlig så decimeret, at det hurtigt kun talte omkring 30 ryttere.

Også ude foran kostede vinden løbende ryttere muligheden for at vinde løbet, og med 34 kilometer til mål, sad Asgreen forrest i en 15-mands-gruppe med tre holdkammerater ved sin side.

I den sad også den nyslåede vinder af Flandern Rundt, Mathieu van der Poel, men han styrtede og røg i en dyb grøft med 15 kilometer til stregen.

Hollænderen kom dog på benene igen, men løbet var ovre for hans vedkommende, og ude foran satte Quick-Steps fire mand yderligere trumf på og reducerede gruppen til syv ryttere med endnu et voldsomt ryk i vinden.

På de sidste 10 kilometer ind mod mål var vinden så kraftig, at træerne bøjede sig, og kort efter den vilde passage stak Yves Lampaert solo og fuldendte en gennemført Quick-Step-opvisning.

Hans holdkammerat Tim Declercq kørte ind på andenpladsen foran Tim Merlier (Alpecin).

Kasper Asgreen virkede ellers stærkt kørende, men måtte altså se en anden trumf blive spillet først.

/ritzau/