Corona får dansk triatlon-profil til at forlænge karrieren

Camilla Pedersen havde det hele planlagt.

2020 skulle være den danske triatlon-profils sidste år på topniveau, inden familien skulle forøges. Men så kom coronapandemien, og den tidligere verdensmesters planer blev vendt på hovedet.

Pedersen havde tænkt sig i 2020 igen at gå efter at lave store resultater ved både EM og VM, men begge mesterskaber blev aflyst.

Så endte 2020 i stedet med at blive året, hvor familien blev udvidet. Pedersen blev gravid og skal føde til marts. Graviditeten er gået så godt, at hun har kunnet fortsætte sin træning. I 2021 genoptager hun derfor sin jagt på flere store bedrifter.

Det fortæller Camilla Pedersen i et interview med TV2 Sporten.

– Det er perfekt timing. Så har jeg næste år til at komme tilbage. Vi ved jo ikke, om der kommer nogle løb næste år, men målet er, at jeg i slutningen af sæsonen kan komme tilbage.

– Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan komme tilbage og levere gode resultater, lyder det fra Pedersen.

Den 37-årige triatlet har flere store resultater på cv’et. Mest bemærkelsesværdig er hendes VM-guldmedalje fra 2014, som blev sikret blot et år, efter at Pedersen havde ligget i koma i 19 dage efter et grimt cykelstyrt, hvor hun blandt andet pådrog sig et åbent kraniebrud.

Den bedrift førte til, at Camilla Pedersen blev kåret som Årets Sportsnavn 2014.

/ritzau/