Anders Antonsen sikkert videre i Denmark Open

Anders Antonsen er Danmarks måske bedste bud på en topplacering ved badmintonturneringen Denmark Open, og han vandt komfortabelt sin første kamp i Odense over indiske Ajay Jayaram med cifrene 21-12, 21-14.

Selv ser Antonsen plads til forbedring trods en sejr i to sæt.

– Jeg synes, der er plads til forbedring fra min side. Der er mange ting, jeg kan pege ud, men det var en klassisk første runde. Jeg synes, det var en fin start, siger han til TV2.

Ajay Jayaram spillede i begyndelsen af første sæt lige op med Antonsen og fulgte med til 7-7, inden danskeren øgede tempoet og bragte sig foran 11-7.

Herefter trak Antonsen stille og roligt fra. Han tvang inderen ud i flere satsede slag, der oftest gik i nettet eller ud af banen. Sættet endte med en komfortabel dansk sejr på 21-12.

Andet sæt startede knap så behageligt for Antonsen, der hurtigt kom bagud 1-4.

Han hankede dog op i sig selv og kom hurtigt tilbage ved at vinde seks point på stribe efter godt benarbejde, som landstræner Kenneth Jonassen roste fra trænerstolen.

Inderen kæmpede og reducerede til stillingen 8-10, men derefter trak danskeren igen fra og så sig ikke tilbage.

Antonsen var hele tiden et skridt foran og kunne ikke længe efter lukke sættet og dermed kampen.

I næste runde bliver modstanderen fransk, Antonsen møder vinderen af kampen mellem Thomas Rouxel og Lucas Claerbout.

På nabobanen var makkerparret Amalie Kudsk og Signe Schulz tæt på at skabe en stor overraskelse, da duoen tvang de franske EM-sølvvindere fra 2018, Emilie Lefel og Anne Tran, ud i tre sæt.

Danskerne vandt første sæt 21-13, men tabte dernæst andet sæt med samme cifre

I tredje sæt førte danskerne 11-9, men med en god slutspurt sikrede franskmændene sig fire matchbolde. Dem afværgede Kudsk og Schulz, men danskerne tabte alligevel sættet 20-22 – og dermed kampen.

/ritzau/