Hjulmand: Robert Skov viser store fremskridt som back

Den omskolede venstre back Robert Skov var en livlig skikkelse i Danmarks offensiv, da Island søndag blev besejret med 3-0. I kampen stod han bag flere gennembrud, slog gode indlæg og scorede et forrygende mål.

Landstræner Kasper Hjulmand er godt tilfreds med den udvikling, som den tidligere så målfarlige kantspiller har gennemgået på sin nye position.

– Det er fantastisk at se Robert arbejde sig ind på den position. Der er stadigvæk nogle ting, der kan gøres bedre, men det er imponerende, at han så tidligt kan gøre fremskridt. Det var en god præstation af Robert mod Island, siger Kasper Hjulmand.

I en munter tone bemærker landstræneren, at Robert Skov dog også skal blive bedre til at tage indkast.

Tilbage i 2018/19-sæsonen satte Robert Skov rekorden for flest superligamål i en sæson med 29 fuldtræffere. Dengang spillede han på højrekanten for FCK, og de fleste af målene blev scoret med hans dødbringende venstreben.

Selv afviser Robert Skov, at det er en skør idé at bruge en så målfarlig spiller i en bagkæde.

– Jeg synes, der er rigtige mange farlige spillere på landsholdet Vi har rigtig mange dygtige offensive spillere, og vi skal alle sammen byde os til.

– Uanset om man spiller i bagkæden, på midtbanen eller i angrebet, skal man kunne score mål og lave assist. Så det er en styrke, at det kommer fra mange forskellige spillere, og det siger noget om kvaliteten på holdet, siger Robert Skov.

Han har spillet syv landskampe og scoret fire mål. De øvrige tre mål er scoret i kampe mod Gibraltar, hvor han har spillet på kanten.

/ritzau/