Kevin Magnussen bliver nummer 13 i Tyskland

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) snusede til VM-point, men sluttede som nummer 13 i søndagens Formel 1-grandprix, der blev kørt på Nürburgring i Tyskland.

Lewis Hamilton (Mercedes) vandt løbet, og dermed leverede verdensmesteren lidt af en bedrift, da han med sejren tangerede rekorden for flest Formel 1-sejre i karrieren.

Hamilton nåede op på 91 sejre i 261 grandprixer, mens Michael Schumacher også opnåede 91 sejre i sine i alt 308 VM-grandprixer.

Romain Grosjean, der er holdkammerat med Kevin Magnussen sluttede på niendepladsen, og dermed kørte han to tiltrængte to point hjem til Haas-mandskabet.

VM-pointene blev sikret i en hektisk slutfase, hvor en safety car kom lidt på tværs af endnu mere lovende Haas-takter.

Straks efter genstarten røg Grosjean i det nu samlede felt således fra syvendepladsen og ned som nummer ni, mens Magnussen på 11.-pladsen ikke havde det sidste til at komme forbi Antonio Giovanizzi (Alfa Romeo).

Bag danskeren kom Sebastian Vettel (Ferrari) til gengæld flyvende, og efter en hård duel med ham til sidst i løbet, blev Magnussen også overhalet af Kimi Räikkönen (Alfa Romeo).

Den hastighedsbegrænsende safety car var kørt i aktion, da Lando Norris som den femte kører på dagen var udgået.

/ritzau/