Dansk golfspiller mister pusten i topstrid på European Tour

Det blev ikke til den helt store triumf for Joachim B. Hansen, da han søndag spillede sidste runde af golfturneringen PGA Championship.

Danskeren startede ellers dagen på en delt andenplads, tre slag fra førstepladsen. Hansen gik søndagens 18 huller i par. Det var som sådan godkendt, men de andre spillere i topstriden var bare bedre, og så endte det med en delt syvendeplads.

Joachim B. Hansen sluttede turneringen i samlet 11 slag under par, hvilket var otte mere end vinderen, engelske Tyrrell Hatton.

Hansens vinderdrømme led et knæk, da han på ottende hul lavede en dobbelt bogey. Det fik nordsjællænderen dog rettet op på lidt efter, da han først lavede en birdie på 11. hul, som blev fulgt op med en eagle på 12.

En bogey på 13. hul sendte Hansen tilbage på par for dagen, og så var der igen langt op til de rigtig sjove placeringer.

Thorbjørn Olesen sluttede på en delt 27.-plads, mens Søren Kjeldsen på en delt 65.-plads endte næstsidst blandt de tilbageværende spillere.

Rasmus Højgaard, Lucas Bjerregaard og Jeff Winther klarede ikke cuttet fredag. Thomas Bjørn trak sig efter en skidt første runde.

PGA Championship er målt på præmiepenge en af de største turneringer i European Tour-kalenderen og blev spillet på Wentworth Clubs bane lidt vest for London.

Den samlede præmiepulje var i år på 44 millioner kroner. Tyrrell Hatton fik, hvad der svarer til cirka 7,5 millioner kroner. Turneringen er to gange tidligere – i 2002 og 2007 – blevet vundet af Anders Hansen.

/ritzau/