Fodboldminiput vinder ude for anden gang i historien

Der var grund til stolthed og jubel i den fodboldinteresserede del af Gibraltar, da landets bedste fodboldspillere hos herrerne lørdag vandt deres anden landskamp på udebane nogensinde.

Gibraltar var på besøg hos Liechtenstein i det nederste lag i Nations League, og Gibraltar kunne rejse hjem med en 1-0-sejr.

Gibraltar kan dermed prale af at toppe gruppe 2 med seks point, da holdet også hjemme slog San Marino 1-0 takket være en scoring efter ti minutter af Tjay De Barr.

Liechtenstein har såmænd slået San Marino 2-0 og har derfor tre point på andenpladsen i gruppen, hvor der kæmpes om førstepladsen, som betyder, at man rykker et lag op i Nations League.

Gibraltar har aldrig vundet en EM- eller VM-kvalifikationskamp, siden Gibraltar blev optaget i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) i 2013.

Det er dog lykkedes at vinde kampe om point.

I 2018 vandt Gibraltar for første gang en landskamp om point, da det i Jerevan blev 1-0 over Armenien. Det var samtidig Gibraltars første sejr på udebane.

Blot fire dage efter sejren over Armenien i 2018 slog Gibraltar til igen og besejrede netop Liechtenstein 2-1.

Færøerne som for nylig tabte 0-4 til Danmark i en testkamp fik 1-1 hjemme mod Letland. Den kamp var i gruppe 1 i det nederste lag.

Her topper Færøerne sin gruppe med syv point efter tre kampe. Letland har tre point for lige så mange kampe på andenpladsen.

I laget over vandt Luxembourg 2-0 over Cypern, mens Montenegro slog Aserbajdsjan 2-0.

/ritzau/