Sportsdirektør: Mads P. kan stadig hente store sejre i år

Den prestigefyldte brostensklassiker Paris-Roubaix var et af sæsonens helt store mål for den tidligere danske verdensmester Mads Pedersen.

Løbet, der normalt køres i foråret, var i år blevet udskudt til 25. oktober på grund af coronapandemien. Men fredag formiddag indløb så beskeden om, at løbet er aflyst på grund af virussets opblussen i Frankrig.

Det ærgrer Kim Andersen, sportsdirektør på Mads Pedersens hold, Trek.

– Vi vidste hele tiden, at der var en risiko, men vi havde selvfølgelig virkelig håbet på, at det kunne blive gennemført, siger han.

– Det er klart en streg i regningen, for han (Mads Pedersen, red.) havde virkelig set frem til det, lyder det fra sportsdirektøren.

Mads Pedersen, der vandt VM i England sidste år, havde håbet på at kunne køre Paris-Roubaix i verdensmestertrøjen i foråret. Den drøm fik det omfattende udbrud af coronavirus dog spoleret.

Men trods flere skuffelser i løbet af året har Mads Pedersen stadig grund til at være topmotiveret frem mod sæsonens sidste løb. Det siger Kim Andersen.

– Det er så sent på sæsonen nu, så det ændrer ikke noget på motivationen, for der mangler stadig tre vigtige cykelløb, lyder det.

Det drejer sig om World Tour-løbene Gent-Wevelgem, Flandern Rundt og Driedaagse Brugge-De Panne, der alle køres i oktober. Og det er alle løb, hvor Mads Pedersen har en vinderchance, lyder vurderingen.

– Det er jeg overbevist om, siger Kim Andersen.

Mads Pedersen ville ligeledes have kunne gjort sig gældende i Paris-Roubaix.

– Men det gør han bare næste år så, lyder det fra sportsdirektøren.

Gent-Wevelgem er næste kommende klassiker for Mads Pedersen og resten af Trek-holdet. Den køres søndag 11. oktober.

/ritzau/