Rafael Nadal spiller sig i endnu en French Open-finale

Rafael Nadal kan søndag vinde French Open for 13. gang.

Fredag spillede den spanske tennisstjerne sig endnu en gang videre til finalen i grand slam-turneringen, da Diego Schwartzman i semifinalen blev besejret.

Nadal slog argentineren i tre sæt med cifrene 6-3, 6-3, 7-6 uden ret meget slinger i valsen.

Spanieren, der med 12 triumfer i de seneste 15 udgaver af French Open med rette kan kaldes for Roland Garros-anlæggets hersker, skal i finalen enten møde Novak Djokovic eller Stefanos Tsitsipas. De to mødes i den anden semifinale senere fredag.

Diego Schwartzman kom godt ud af starthullerne på gruset i Paris og pressede allerede i første parti Nadal.

Argentineren spillede sig frem til to breakbolde, men lykkedes dog ikke med at fuldende servebruddet.

Nadal fulgte op med at vinde i Schwartzmans udlæg, men argentineren tog det efterfølgende parti i spanierens serv. Nadal brød igen til 3-1 og tog herefter sikkert første sæt.

Den 34-årige spanier kom på sejrskurs i andet sæt med et servebrud til 2-1, hvorefter sættet lidt senere kom i hus med endnu et brud.

Tredje – og sidste – sæt var anderledes jævnbyrdigt. Nadal var dog hele tiden et skridt foran. Nede 4-5 skulle Schwartzman serve for sin fortsatte deltagelse i turneringen.

Han lykkedes med at udligne og fik spillet sig til tre breakbolde i det efterfølgende parti, men Nadal holdt stand og gjorde det til 6-5. Schwartzman udlignede igen og sendte sættet ud i tiebreak.

Her ryddede Nadal bordet og tog finalebilletten.

Vinder Rafael Nadal French Open, kommer han op på 20 grand slam-titler, hvilket er en tangering af Roger Federers rekord.

/ritzau/