Verdensmester sejrer i ny tæt dyst i semiklassiker

Der blev kørt helt til syregrænsen i afslutningen af den belgiske semiklassiker De Brabantse Pijl onsdag.

Her vandt den nykårede verdensmester i landevejscykling, Julian Alaphilippe (Quick-Step), i en særdeles tæt dyst på målstregen, hvor han akkurat slog den hollandske klassikerspecialist Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

Afslutningen var lige ved blive en kopi af den bizarre afslutning på cykelklassikeren Liège-Bastogne-Liège i søndags, da Julian Alaphilippe løftede armene i sejrsglæde for tidligt.

I søndags endte franskmanden med at blive slået af Tour de France-toeren Primoz Roglic, som nåede at presse cyklen forbi Alaphilippe og tage sejren på målfoto, mens Alaphilippe også blev deklasseret. Men onsdag var målfotoet til Alaphilippes fordel.

Michael Valgren (NTT), Alexander Kamp (Trek), Andreas Kron (Riwal), Emil Vinjebo (Riwal) og Mattias Skjelmose (Trek) deltog i løbet, men ingen danskere sluttede blandt de ti første ryttere.

Løbet bød på 197 kilometer og 1986 højdemeter og signalerer, at brostenssæsonen noget forsinket skydes i gang for alvor snart.

Med 32 kilometer igen kom Julian Alaphilippe, og Mathieu van der Poel så afsted sammen, og de fik følgeskab af en lille gruppe med Sonny Colbrelli (Bahrain-McLaren), Omar Fraile (Astana) og Benoit Cosnefroy (AG2R).

Gruppen havde 15 sekunder til feltet med 25 kilometer igen, hvor Ineos jagtede hårdt, og Michal Kwiatkowski forsøgte selv at lukke hullet på en stigning.

Det lykkedes inden sidste omgang, men gruppen smeltede sammen med en gruppe forfølgere.

Alaphilippe stak, og Mathieu van der Poel fulgte med, og så sad de to der igen med 15 kilometer igen.

En gruppe på seks ryttere var så samlet, da Alaphilippe angreb på en stejl brostensstigning 11 kilometer fra mål, hvor lungerne var på overarbejde hos alle.

Mathieu van der Poel og Benoit Cosnefroy kom med, og de tre ryttere havde 25 sekunder fem kilometer fra mål.

Kort før målstregen angreb Cosnefroy, og van der Poel blev lukket inde og måtte ud i en ekstra anstrengelse den lange vej udenom, og Alaphilippe holdt forspringet og vandt med få centimeter.

/ritzau/