Team Danmark: God trivsel er vilkår for toppræstationer

Det er helt afgørende for danske atleters evne til at præstere på topniveau, at de færdes i et godt og trygt miljø.

Det slår Team Danmark-direktør Lone Hansen fast i kølvandet på et lovændringsforslag fra kulturminister Joy Mogensen (S).

– De atleter, der præsterer på topniveau, er bedst, når de trives og arbejder ud fra glæde og ikke frygt. Derfor har vi i mange år arbejdet på at skabe og udvikle nogle gode miljøer, hvor atleter og trænere kan arbejde sammen.

– Hertil hører en skærpet opmærksomhed på, at atleterne ved, hvor de skal gå hen, hvis de er bekymrede eller oplever grænseoverskridende adfærd, lyder det fra Team Danmark-direktøren.

Kulturministeren lægger i sit forslag op til at give atleterne en større stemme, hvis de eksempelvis oplever mistrivsel hos sig selv eller kolleger.

Det sker efter en sag fra den danske svømmeverden, hvor atleter blandt andet fortalte om kontroversielle træningsmetoder og offentlige vejninger.

Lone Hansen tror dog på, at de nuværende trænere og ledere i dansk eliteidræt er gode til at motivere atleterne på den rigtige måde.

Og hvis ikke det er tilfældet, så skal de sager straks håndteres:

– Jeg er helt sikker på, at trænere og ledere i eliteidrætten har solide værdier og er professionelle i forhold til at motivere atleterne.

– Det vigtige er, hvordan alle aktører i eliteidrætten følger op på de sager, der måtte opstå, og som opstår, når mennesker med store ambitioner mødes. Her skal vi være skarpe og hurtige til at agere og gribe ind, når der er behov for det, siger Lone Hansen.

/ritzau/