Superligaboss: Rystende lille interesse for dem med løsninger

Regeringen forlængede onsdag de landsdækkende coronarestriktioner frem til 31. oktober.

Dermed må der forsat kun være 500 mennesker på et stadion til fodboldkampe inklusive spillere, trænerstab og dommere, når der spilles kamp.

Det er direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen ikke tilfreds med.

– Det er rystende, så lidt man interesserer sig for de beskæftigelsesmæssige og økonomiske begrænsninger af covid-19.

– Man interesserer sig rystende lidt for dem, der har løsninger, som forsvarligt kan eksekveres uden unødig fare for smittespredning. Man tager ikke de dokumenterede faktuelle forhold i betragtning, siger han.

Han ærgrer sig over, at de mange spillede kampe i sommer ikke overbeviste politikerne om, at det er muligt at spille fodbold med tilskuere, uden at smitten stiger.

– Klubberne har tilsammen investeret millioner af kroner i løsninger. I processer, i uddannelse af personale og indretningen af infrastrukturen på stadioner. Og vi har dokumenteret, at det virker.

– Vi har eksekveret 46 fodboldkampe, uden det har kunne konstateres, at der har været smittespredning ved nogen begivenheder. Derudover er det udendørsbegivenheder, siger han.

Han mener ikke, politikerne viser nok tillid til befolkningen, hvis man skærer superligakampe og såkaldte massebegivenheder over en kam.

– Jeg tror ikke, danskerne er så småt begavet, at de tror, en 3F superligakamp er det samme som en festlig begivenhed med kinddans og privatfest bagefter.

– Folk kan godt forstå, hvad man må og ikke må, siger Claus Thomsen.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) nåede ellers torsdag at oplyse, at det vil tillade op til 30 procent tilskuere på lægterne til europæiske kampe, hvis de lokale myndigheder tillader det.

Det kunne være kommet FC Midtjylland til gode, når holdet 21. oktober møder Atalanta i Herning, men nu må midtjyderne nøjes med få tilskuere på stadion.

/ritzau/