Ubekymret Delaney vil have mere spilletid i Dortmund

Landsholdsspilleren Thomas Delaney har spillet mindre i Borussia Dortmund i starten af sæsonen, end han selv havde håbet.

Den danske midtbanekriger ser dog lyst på sin egen situation, og han forventer, at han i de kommende uger og måneder vil få rigeligt med spilletid, når Dortmund frem til jul skal spille i både midtugen og weekenden.

– Personligt vil jeg gerne have mere spilletid, end jeg har fået her fra start og komme i bedre kampform.

– Men jeg er ikke bekymret i forhold til mængden af spilletid. Efter den her landsholdssamling kommer vi ind i en tid, hvor vi har mange kampe, og jeg regner med at skulle spille mere.

– Så jeg har overhovedet ikke haft planer om at søge væk, siger Delaney.

Et tæt kampprogram kan også være en fordel, når man er midtbanemotor med store lunger som den 29-årige dansker.

– Det kan godt være, at de mange kampe passer bedre til en type som mig. Jeg føler mig tilpas, når det er hårdt til sidst i kampene.

– Det bliver et hårdt program i efteråret, men jeg har altid godt kunnet lide de uger, hvor vi ikke rigtig træner så meget. Der hvor vi hele tiden er dagen før eller dagen efter en kamp – hvor det handler om restitution og om at forberede sig til kamp, og så kører rytmen bare.

– Det kan et eller andet. Så kan vi snakke sammen igen i midten af december, så er jeg nok ved at være træt af det, siger Delaney.

Dortmund har spillet tre bundesligakampe, en pokalkamp og en Super Cup-kamp i den nye sæson. Delaney har fået spilletid i fire af de fem kampe, men samlet kun spillet 179 af 450 mulige minutter.

Det er blandt andet de to 17-årige stortalenter Giovanni Reyna og Jude Bellingham, der som en del af midtbanekabalen har sendt Delaney på bænken. Her har også profiler som Julian Brandt og Axel Witsel taget plads i perioder af kampene.

– Lige for tiden sidder vi en del landsholdsspillere på bænken i Dortmund. Det er klassisk Dortmund.

– I fodbold vil vi gerne sige, at det ikke er alderen, der er afgørende, selv om det ikke altid passer. Hos os er det måske endnu mere udpræget, at man spiller, hvis man er dygtig nok, selv om man har spillet nul professionelle kampe.

– Jeg er sikker på, at træneren spiller med dem, som han tror, kan vinde den næste kamp, siger Delaney.

/ritzau/