Rækken af sensationer fortsætter i damernes French Open

Sensationerne fortsætter med at rulle ind i damernes French Open. Tirsdag avancerede kvalifikationsspilleren Nadia Podoroska fra Argentina til semifinalerne efter sejr mod verdens nummer fem, Elina Svitolina.

Nadia Podoroska har kun en gang tidligere deltaget i en hovedturnering i grand slam-sammenhæng, og dengang ved US Open i 2016 tabte hun i første runde, men nu er hun altså semifinalist på Roland Garros-anlægget.

Verdens nummer 131 chokerede ved at slå ukrainske Svitolina med 6-2, 6-4.

Svitolina brød til 1-0, men da favoritten blev brudt i samtlige fire servepartier i sættet, gik det overbevisende til argentineren.

Andet sæt var mere lige. Svitolina var foran med servegennembrud ved 2-1, 3-2 og 4-3, men da hun selv blev brudt fire gange i træk igen i andet sæt, var der intet at stille op.

Podoroska kommer i semifinalen til at møde en anden stor overraskelse, uanset om modstanderen bliver polske Iga Swiatek eller italieneren Martina Trevisan.

Sidstnævnte rangerer som verdens nummer 159, mens Swiatek stod for en anden sensation, da hun i ottendedelsfinalen slog ranglistens toer, Simona Halep.

Tidligere tirsdag spillede Clara Tausons overkvinde, Danielle Collins, sig også til kvartfinalen, da hun slog tuneseren Ons Jabeur med 6-4, 4-6, 6-4.

Collins, der er nummer 57 i verden, besejrede i tredje runde spanieren Garbiñe Muguruza, der var blandt favoritterne til titlen.

/ritzau/