Fransk mester vinder Giro-spurt efter målfoto

Den franske mester Arnaud Demare (FDJ) hentede tirsdag en etapesejr til samlingen, da han vandt Giro d’Italias 4. etape, der strakte sig over 140 kilometer fra Catania to Villafranca Tirrena.

Det blev en vanvittigt tæt spurt i afgørelsen, hvor der måtte målfoto til, inden Demare kunne tildeles sejren i tæt kamp med slovakken Peter Sagan (Bora) og italieneren Davide Ballerini (Quick-Step).

Etapen blev kategoriseret som flad, men der var dog et højdepunkt, som kulminerede cirka midtvejs med en kategori 3-stigning, og her krydsede schweizeren Simon Pellaud toppen først på sit soloridt.

Med lidt mere end 20 kilometer tilbage blev Androni Giocattoli-rytteren dog slugt af feltet, og så var der serveret for feltets sprintere.

På den sidste kilometer fik FDJ-rytteren Miles Scotson slået et hul med et angreb, men australieren kunne ikke holde hjem, og i stedet kunne Demare altså juble.

Inden etapen måtte forhåndsfavoritten Geraint Thomas (Ineos) trække sig på grund af et brud, han pådrog sig på 3. etape, hvor han tabte adskillige minutter.

Der var ingen forskydninger blandt favoritterne i den samlede stilling tirsdag.

/ritzau/