Uefa kårer dansk fodboldklub som årets breddeklub i Europa

Den danske fodboldklub Frederiksberg Boldklub er blevet tildelt prisen som årets bedste breddeklub af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Københavnerklubben, der i februar blev kåret som årets danske fodboldklub i 2019 af DBU, modtager prisen i forbindelse med Uefas Grassroots Awards.

Her hædrer Uefa hvert år personer, projekter og klubber, der gør en forskel for breddefodbold rundtom i Europa.

Det glæder DBU København, at valget er faldet på Frederiksberg Boldklub.

– Vi er utroligt stolte over Frederiksberg Boldklub, der virkelig gør en forskel for lokalområdet og inkluderer alle målgrupper i deres fællesskab.

– Det er en klub, som er åben for at afsøge nye veje, og de bidrager i høj grad til det tætte og nære samarbejde omkring breddefodbolden i København, siger DBU København-formand Jesper Gradert.

Da Frederiksberg Boldklub i februar blev kåret som årets fodboldklub var det blandt andet med begrundelsen, at klubben med åbne arme har taget imod blandt andre ressourcesvage og flygtninge.

DBU’s formand, Jesper Møller, er også glad for nyheden, der kommer i kølvandet på et par andre højdepunkter i dansk fodbold.

– Jeg er stolt over, at Danmark har fodboldklubber og spillere, som kan gøre sig bemærket internationalt.

– I denne uge et Europamesterskab i breddefodbold til Frederiksberg Boldklub. I sidste uge blev Pernille Harder kåret til Europas bedste, og FC Midtjylland kvalificerede sig til Champions League, siger Jesper Møller.

Det er ikke første gang, at en dansk fodboldklub bliver hædret med Uefas pris som bedste breddeklub. I 2014 tilfaldt den FC Skanderborg.

/ritzau/