FC Nordsjælland henter mangeårig Arsenal-stopper

FC Nordsjælland har krydret defensiven med en særdeles erfaren herre på transfervinduets sidste dag.

Superligaklubben oplyser på sin hjemmeside, at den har skrevet en toårig kontrakt med den 33-årige schweizer Johan Djourou. Midterforsvareren var fra 2004 til 2014 ejet af Arsenal, som han nåede at spille 144 kampe for.

Djourou tørnede ligeledes ud for Hamburger SV (HSV) fra 2014 til 2017 og er noteret for 104 optrædener for klubben i Bundesligaen.

Nu gælder det altså Superligaen for Djourou, der har været arbejdsløs, siden hans kontrakt med Neuchatel Xamax i hjemlandet udløb i august.

– Johan Djourou har et fortjent ry som en topspiller og ledertype, og han kan bidrage til vores ambitionsniveau i 3F Superligaen over de næste to sæsoner, siger sportschef Jan Laursen på FCN’s hjemmeside.

– Vi er fokuserede på at indfri vores sportslige målsætninger og samtidig skabe det bedst mulige miljø omkring vores unge spillere med det internationale potentiale, vi føler, de har. Vi tror på, at Johan kan hjælpe og bidrage på begge områder.

I marts var Djourou en af ni spillere i den schweiziske klub Sion, der blev fyret efter at have nægtet at gå ned i løn under coronapandemien.

Ud over ophold i Arsenal, HSV, Sion og Neuchatel Xamax har Johan Djourou, der er født i Elfenbenskysten, også spillet for Birmingham, Hannover 96, tyrkiske Antalyaspor og italienske Spal.

Djourou fik debut på det schweiziske landshold i 2006 og har i alt spillet 76 landskampe. Den seneste optræden var i 2018.

/ritzau/