Napoli møder ikke op i Torino til opgør mod Juventus

Fodboldkampen mellem Juventus og Napoli i Serie A søndag aften i Torino blev ikke fløjtet i gang.

Juventus havde oplyst sin startopstilling til kampen, men gæsterne fra Napoli mødte ikke frem, skriver flere nyhedsbureauer.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT betyder det, at Juventus vinder kampen 3-0 på en skrivebordsafgørelse.

Baggrunden for, at Napolis spillere ikke mødte frem, er ifølge Reuters, at lokale myndigheder havde beordret Napoli-truppen til at blive hjemme i selvisolation på grund af smitte med coronavirus i truppen de seneste dage.

Serie A havde afvist at aflyse kampens gennemførelse søndag aften, og derfor mødte Juventus frem på sin hjemmebane i Torino med sin spillertrup, selv om der ikke var skyggen af Napoli-spillere.

En talsmand fra Napoli bekræftede til Reuters, at hele Napolis hold var hjemme i selvisolation, hvilket var beordret af de lokale sundhedsmyndigheder (ASL).

Tidligere afviste Serie A at droppe kampen, da man mener, at ASL i sin beslutning ikke har inddraget den sundhedsprotokol, der er indgået mellem sundheds- og sportsmyndighederne i Italien på den ene side og fodboldverdenen i Italien.

Den protokol siger, at hvis spillere i en fodboldtrup bliver testet positive for coronavirus, så kan resten af truppen stadig træne og spille kampe, hvis de øvrige spillere i truppen leverer negative test.

Scenariet søndag aften i Torino kom ikke helt ud af det blå, da italienske medier allerede lørdag berettede, at Napoli-truppens afrejse til Torino var blevet stoppet af lokale myndigheder.

Napoli mødte i sidste weekend Genoa, som siden har meldt om adskillige covid-19-tilfælde.

To Napoli-spillere, Elif Elmas og Piotr Zielinski, er efterfølgende blevet testet positive for coronavirusset.

Juventus-truppen har også været sendt i isolation op til kampen, efter at to personer omkring holdet blev testet positive.

Lørdag blev kampen mellem Genoa og Torino udskudt på grund af masseudbruddet hos hjemmeholdet.

I alt 17 spillere blevet testet positive i klubben. Tidligere har Genoa meddelt, at danskerne Lasse Schöne og Lukas Lerager er blandt de smittede.

Foruden de 17 spillere har fem personer fra staben afleveret en positiv coronatest.

/ritzau/