Hollandsk supermand vinder BinckBank Tour efter soloridt

Der var lagt op til danskerduel på sidste etape i World Tour-løbet BinckBank Tour lørdag, da Mads Pedersen (Trek) og Søren Kragh Andersen (Sunweb) lå nummer et og to før løbet.

Det var dog en hollandsk supermand i skikkelse af en tredobbelt verdensmester i cross, der stjal fokus.

Klassikerspecialisten Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) leverede en helt uhørt bedrift, kørte solo og vandt hele løbet, da han også vandt 5. etape.

Den 25-årige hollænder var i et vildt soloridt over 50 kilometer og holdt akkurat danske Søren Kragh Andersen (Sunweb) fra den samlede sejr i et imponerende forsvar mod slutningen, hvor danskeren i en gruppe jagtede hollænderen i et slag om bonussekunder.

– Da han kørte alene, tænkte jeg: Ok, så har vi en god chance, hvis han bare steger derude alene. Men han har det med at hive en kanin op af hatten, og så flyver han bare. Det var en af de dage, siger Søren Kragh.

Søren Kragh Andersen blev nummer fire på etapen, og da han ikke fik bonussekunder for den placering, så kunne han ikke nå forbi hollænderen i den samlede stilling.

Kragh endte med at være otte sekunder efter van der Poel.

Danske Mads Pedersen (Trek) var inden sidste etape i front med syv sekunder ned til sin danske kollega og med 17 sekunder til Mathieu van der Poel.

– Jeg vidste, at det ville blive svært at holde den. Vi gik all in på det, og holdet kørte rigtig flot.

– Vi prøvede, men jeg var bare ikke stærk nok til at holde Søren og de andre. Van der Poel kørte bare sindssygt stærkt, sådan er det, siger Mads Pedersen.

Trek måtte slide hårdt hele dagen for at holde Mads Pedersen inde i løbet, og danskeren blev isoleret med godt en times cykelløb igen.

Han forsøgte selv at angribe, men til slut slap kræfterne op, og han måtte slippe en forfølgergruppe med Søren Kragh på Bosberg.

Etapen var på 183 kilometer og var en kuperet omgang, hvor rytterne blandt andet skulle over Muur van Geraardsbergen fire gange.

Her angreb Mathieu van der Poel med 75 kilometer til mål, og han fik følgeskab af et par ryttere. Den lille gruppe lukkede op til otte andre udbrydere.

Ti ryttere var dermed i udbrud, og da rytterne med omkring 50 kilometer igen ramte stigningen, angreb Mathieu van der Poel og kørte solo resten af vejen.

Søren Kragh Andersen sled og slæbte i en gruppe lige efter mod slutningen, og den helt store lommeregner var fremme i forhold til diverse bonussekunder og bonusspurter, men Søren Kragh Andersen endte altså med at blive nummer fire på etapen fem sekunder efter den hollandske vinder.

– Jeg gjorde, hvad jeg kunne. Mathieu van der Poel var bare bedre til sidst. Han kørte overrasende tidligt. Vi valgte at forholde os roligt, og Trek kørte stadig.

– Vi begyndte at hjælpe dem lidt efter. I sidste ende kom vi tæt på til sidst. Det var marginaler, og han havde dem på sin side, siger Kragh.

Mads Pedersen vandt pointkonkurrencen i løbet.

Han vandt 3. etape i en massespurt, mens Søren Kragh Andersen fredag sejrede på enkeltstarten.

/ritzau/