Geraint Thomas: Tre Giro-tidskørsler kan hjælpe mig

Cykelrytteren Geraint Thomas blev vraget til dette års Tour de France, og i stedet blev han valgt som kaptajn for holdet Ineos til Giro d’Italia, som begynder lørdag.

Og kigger man på de kommende strabadser på de italienske landeveje, er byttet måske ikke helt tosset for den tempostærke waliser.

I hvert fald byder Giroen på hele tre tidskørsler, hvor Tourens eneste lå på næstsidste etape, hvor Tadej Pogacar overhalede landsmanden Primoz Roglic og sikrede sig den samlede sejr.

– De tre enkeltstarter kan hjælpe mig, men det er et svært løb, og vejret bidrager også til det. Det er en stor udfordring, og jeg ser frem til det, siger Thomas ifølge cyclingnews.com.

34-årige Thomas, der vandt Tour de France i 2018, blev fravalgt til Touren efter en sløj indsats i opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné.

Efter at han blev udpeget som Ineos-kaptajn i Giroen, rejste han sig i etapeløbet Tirreno-Adriatico, hvor han blev nummer to.

I sidste uge viste han gode takter på enkeltstarten ved VM i Imola, hvor han kørte sig til en fjerdeplads.

De takter kan han passende overføre til lørdagens 1. etape i Giro d’Italia, som er en 15,1 kilometer lang enkeltstart på Sicilien.

Herefter venter der en enkeltstart på 34,1 kilometer på 14. etape, før løbet afsluttes med en 15,7 kilometer lang enkeltstart til Milano på 21. etape.

– Jeg har arbejdet virkelig hårdt, og det er det eneste, jeg kan kontrollere. Jeg håber, at jeg kan være i spil (til sejren, red.), siger Thomas.

En af Thomas’ største konkurrenter til den samlede sejr ventes at blive Mitchelton-Scott-briten Simon Yates.

Yates ser waliseren som den hårdeste modstander.

– De andre er også rigtig stærke på enkeltstarten – (Vincenzo, red.) Nibali og (Jakob, red.) Fuglsang. Men ingen af dem er i samme kategori som Geraint. Det bliver svært, siger Yates ifølge cyclingnews.com.

1. etape af Giro d’Italia begynder lørdag klokken 13.15. Sidste rytter ventes i mål omkring 16.30.

/ritzau/