Aalborg Håndbold snupper sjette ligasejr på stribe

Skanderborg voldte længe Aalborgs håndboldherrer problemer i lørdagens opgør i den bedste danske række.

Aalborg endte dog med at vinde kampen 29-26 og tog dermed sin sjette ligasejr i træk.

På tværs af alle turneringer har Aalborg nu spillet 11 kampe, og alle er endt med sejre. Det må siges at være en godkendt sæsonstart.

Aalborg begyndte bedst, og den svenske fløjspiller Jonas Samuelsson bragte hjemmeholdet foran med 9-5 midtvejs i første halvleg.

Men Skanderborg kom flot tilbage og scorede seks gange på seks minutter uden modsvar, og så var udeholdet pludselig foran 11-9.

Aalborg svarede igen før pausen, og den svenske playmaker Felix Claar gjorde det til 12-11, inden Skanderborgs Morten Balling udlignede til 12-12 inden pausen.

I anden halvleg kom Aalborg i endnu større problemer, og Skanderborg-fløjen Mike Haack gjorde det 18-15.

Aalborg fik kontakt igen og kom også foran for første gang i anden halvleg ved stillingen 23-22 efter to mål i træk af Felix Claar, som blev kampens topscorer med syv mål.

Skanderborg fulgte fortsat godt med, og Mathias Bitsch udlignede til 24-24.

Mathias Bitsch reducerede med sit femte mål i kampen til 26-27 med tre minutter tilbage.

Skanderborg kom dog ikke tættere på en overraskelse. I stedet trak Aalborg fra til slut tog den forventede favoritsejr.

Aalborg topper nu rækken med 12 point efter 6 kampe. Skanderborg har lidt længere nede i tabellen seks point efter fem kampe.

I de to øvrige ligakampe lørdag vandt Bjerringbro-Silkeborg (BSH) med hele 36-19 ude over TMS Ringsted, mens Ribe-Esbjerg spillede uafgjort 26-26 hjemme mod Sønderjyske.

TMS Ringsted var uden cheftræner Christian Dalmose, som er isoleret efter en positiv coronatest.

TMS Ringsted skriver på sin hjemmeside, at ingen andre på holdet eller i staben er ramt af corona. Og klubben forventer, at Dalmose kan vende tilbage uden coronasmitte i den kommende uge.

BSH har på tredjepladsen otte point efter de fem første ligakampe. TMS Ringsted har tabt holdets første fem ligakampe og er placeret på næstsidstepladsen uden point.

/ritzau/